Jeg bager ofte og har mange gange forsøgt mig med surdej boller-uden held. I dag lykkedes det- her er opskriften.
Der skal planlægning og en god portion tålmodiged til, for først skal der laves en surdej. Man tager herefter en portion fra hver gang man bager, så den skal kun laves første gang😊
1. Dag tages 2 dl vand og blandes med 1 dl godt hvedemel. Jeg bruger selvfølgelig det gode mel fra mine søstres butik http://Ferlovkolonial.dk
2. Dag skal der blot røres i surdejen, men 3. og 4. Dag skal den fodres med 2 spsk vand og 2 spsk mel. På nuværende tidspunkt skulle surdejen gerne dufte lidt surt- som af yoghurt. På 4. Dags aften kan surdejen bruges. Orker man ikke at lave surdej selv, kan man købe en færdig i helsekost forretninger.
7 dl vand, surdejen, 250 gr. Groft hvedemel, 2 spsk salt og 400 gr mel blandes sammen. Af denne blanding tages en dej fra i et sylterøjs glas- det er din nye sur dej. 200 gr mel mere kommes i, og så skal dejen røres i hvert fald i 10 minutter på røremaskine. Når dejen har hævet 8-10 timer er, skulle der gerne være kommet og bobler i overfladen, er den klar til at blive bagt.
Ovnen op til 250 grader. Dejen hældes forsigtigt ud af skålen, på et mel drysset bord. Den skal håndteres forsigtigt, og så lidt som muligt. Med en dej spartel skæres passende stykker af, enderne foldes ind over dejen, og bollen vendes rundt så den står på enderne.
De placeres på et stykke bagepapir, som lempes over på den varme bage plade inde fra oven. De bages 10 min bed 250 grader, og herefter 10-15 minutter ved 200 grader.
God fornøjelse