Ny yderbeklædning og Snidkarglädje

I 2017 besluttede jeg at skifte yderbeklædningen på huset. Det var tidligere blevet malet med plastic maling, og flere steder hang det kun sammen i malingen. Jeg bad den lokale tømrer om et tilbud, men det var langt mere end jeg kunne eller ville betale. Desuden ville han sætte ny beklædning oven på det gamle, hvilket jeg synes var noget sjusk. Jeg besluttede at gøre det selv, med en plan om at tage 1 bræt at og sætte et nyt og tilsvarende på – gammelt til et nyt lidt af gangen. Denne strategi blev dog hurtigt ødelagt da jeg besluttede at skifte dimensioner så det blev bredere inderbrædder og smallere dæklister. Dette betød at jeg var nødt til at skifte beklædningen i større sektioner, og så kom mine evner på prøve.

Den første side tog lang tid, for jeg fjernede alt – også inddækningen rundt om vinduerne, selv om den intet fejlede, og så skar jeg alle brædderne individuelt med millimeters nøjagtighed. Naboerne gik tur forbi mit hus som aldrig før, og var synligt bekymrede. Snakken gik i landsbyen – de var alle sikre på at hende danskeren ville give op og tilkalde tømreren. Min nærmeste nabo proklamerede desuden, at et sådant arbejde kunne kvinder ikke klare, og da slet ikke alene. Da den første side var færdig, begyndte de alligevel at tro lidt på det, og nu hvor jeg efter 2 år er færdig, beretter de vidt og bredt – de er ligefrem stolte af deres danske nabo. Jeg havde fået en gammel kap-geringssav af min far, men landet sidder fast, så alle galv brædderne har jeg savet i hånden, og det hele er sat op med hammer og søm – godt over 4000 søm har jeg brugt. 

Da jeg var færdig med yderbeklædningen, tog jeg fat på Snickarglädjen – det skulle prøves.
Toppen af gavlene var det første jeg eksperimenterede med. Den var nem at gå til – 45 grader. Den blev så stor som det største træ jeg havde, og jeg lavede 2 med det samme. Den er simpel, men jeg synes den fungerer ganske godt.

Døren ned til min kælder var utæt og grim. Jeg monterede derfor en ny dør, og ville gerne have lidt pynt i inddækningen. jeg forsøgte forskelligt, og endte med hjerter. Det er jeg rigtig godt tilfreds med.

Oven for min hoveddør i tippen af udhænget ville jeg også gerne have lidt Snidkarglädje. Jeg havde tænkt længe over hvordan jeg kunne kombinere husnummer og en silhuet af en helikopter, med en mand hængende i et hoist,  jeg måtte erkende at mine kunstneriske evner ikke rakte, Derefter kiggede jeg på udskæringer på nettet, men da jeg stod med skabelonerne blev det ikke godt.  Jeg forsøgte mig hjerter igen, som jo fungerede godt over døren. Det var det der skulle til, og jeg endte med hjerter i forskellig størrelse og et husnummer – havde glemt at jeg også havde fået et husnummer af min søster, så nu er der 2 🙂