De sidste brune kager

Så er den sidste portion brune kager bagt. Lidt sent,  idet børnene ikke er hjemme i julen. Men mon ikke jeg kan få hjælp udefra til at få dem spist 😉

Du kan sagtens nå også at bage :

Faster Ellens brune kager.

En kommentar

  1. Lidt om løjerlige navn Potaske. Ordet potaske er afledt af nederlandsk potasche. Leddet pot- (af potte) skyldes, at stoffet tidligere blev fremstillet ved kogning af brændte plantedele (aske) i en potte. Stoffet har den kemiske formel K2CO3 og e-nummer E-501.
    Potaske har samme evne som natron og bagepulver. Under bagningen danner de kuldioxid, en luftart, der hæver dejen og gør bagværket let og porøst. Det er ikke varmen, men sure stoffer i dejen, der uddriver kulsyren og får det til at hæve.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *