Mormor brød

Min mor laver ofte mormor brød når hun får besøg af børnebørnene. Hun plejer at tilføje tørret frugt, hvilket lige giver det sidste pift.

Jeg fandt for et par uger siden en hel masse daddel-nøddekugler, som jeg puttede i i stedet.

Jeg har brugt:

  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1/2 pakke gær
  • 50g blødt smør
  • 750-800 g mel
  • 1 tsk salt
  • 100 g tørret frugt
  • Lidt sukker

Mælk og vand lunes, og gæren røres heri. Æg, mel, salt, sukker og frugt blandes i og dejen æltes godt, og hæver i 1 times tid. Herefter deles dejen til 2 brød, som hæver i ca 2 timer. Brøddene bages i 25 minutter ved 225 grader.

Selvom det er fristende at skære med det samme, skal det lige køle i en halv times tid inden det skæres😊