Pizza

Jeg laver tit pizza. Ungerne elsker det, og så er madpakkerne til næste dag også klaret. Jeg putter ikke særlig meget fyld på, for jeg synes de er lækrest når fyldet ikke er alt for bastant.

Om morgenen laver jeg en portion franskbrødsdej, som står til om eftermiddagen. Af denne portion bliver der 5 pizza.

Herefter laver jeg tomatsovs af:

1 ds flåede eller hakkede tomater
1 lille løg
friske eller tørrede krydderier – timian og oregano
salt
peber
1 spsk sukker

Blandingen koges i ca. 10 minutter tid.

Dejen deles ud på 5 stykker genanvendeligt bagepapir og rulles helt tyndt på papiret. På denne måde er det muligt at lave helt tynde bunde. Tomatsovsen fordeles i ligelige portioner og bredes ud på dejen.

Fyldet kan selvfølgelig varieres men mine favoritter er:

Kartoffelpizza – tynde løgringe med tynde kartoffelskiver oven på. Krydres med salt og rosmarin.

Andet fyld:

Skinke, peperoni , cocktail pølser i tynde skiver. Tynde skiver af kødrester fra dagen før, kødsovs – mulighederne er endeløse

Alle pizza drysses med 50-100 g ost efter smag. Jeg køber osteskorper som jeg river.