Udvendig beklædning

Mit hus var gult da jeg købte det. Jeg ville helst have haft at det var rødt, men tænkte at det kunne det altid blive.
For 3 år siden nogle tyske naboer sat ny yderbeklædning op, og det så virkelig fint ud. Jeg fik fat i tømreren og fik ham til at give et tilbud på også at skifte yderbeklædningen på mit hus.
Jeg har tidligere oplevet at de lokale håndværkere tænker – fedt; dansker og kvinde – hun lægger ikke mærke til hvis vi lige lægger lidt oven i prisen. Jeg havde regnet mig frem til at et sted imellem 80 og 100.000 var rimeligt, men hans bud lød på 180.000. Desuden viste det sig at han ikke havde tænkt sig at fjerne den gamle beklædning – han ville bare sætte nyt ovenpå. Jeg tænkte som jeg har gjort før – det kan jeg da lave meget bedre og billigere selv! og så gik jeg i gang. jeg tænkte at jeg ville skifte 1 til 1 – hvor svært kunne det være. Den gamle beklædning var 10 oven på 12, så jeg købte ind til den første portion. jeg fandt ret hurtigt ud af at det ville være langt pænere hvis jeg havde 17 cm brædder inderst og smallere locklister på 4,5, så jeg kørte ned og byttede alle brædderne igen.
Naboerne så hovedrystende til, mens den enlige mor til 4 gik i gang med at fjerne brædder. De var alle sikre på at jeg ville komme kravlende og bede om nummeret til tømreren igen.

Jeg startede med at fjerne første sektion af brædder hen til vinduet. Udskiftningen tog lang tid – jeg var simpelthen alt for præcis, men jeg savede, børnene malede og jeg satte op. jeg valgte Falu Rödfärg i stedet for , og det er jeg glad for.