Toilet

Toilettet i underetagen var det første jeg tog fat på at ordne. Erik der havde boet der før os, havde badet derude. Vinylen var utæt og fugerne rundt om toilettet havde sluppet helt. Der lugtede af tis, ug gulvet var blødt når man gik på det – det tegnede ikke godt.

Jeg startede med at fjerne toilet og vask, og fjernede derefter vinylen på gulvet og på væggene. Her åbenbarede  årsagen til lugten sig. Erik havde vist ikke altid ramt toilettet, og han havde desuden badet i det lille utætte rum. Spånpladerne under vinylen var gennemblødte, og da det var væk, var også strøerne hårdt medtagne. Jeg lagde nye strøer , og trak nye vandrør i Pex. Derefter lade jeg nyt gulv og satte terpet på de dele af væggene hvor der ikke skulle være vinyl.
I Sverige er reglerne for vådrum lempelige, så de fleste steder lægges der vinyl direkte på gulvet, uden vådrumsmembram mm., som man er forpligtet i Danmark. Jeg fik derfor den lokale maler til at komme og lægge vinyl på gulv og på den ene væg. 
Vask og blandingsbatteri er købt brugt på den blå avis. Jeg har egentlig ikke noget imod at rode med vand, men ender altid med at have skilt det hele ad, og mangle en fitting eller en pakning, Jeg fik derfor den lokale VVS’er til at montere vask, tilslutte blandingsbatteriet og toilettet.